Network Menu

Regionmötet 2016 i Stockholm

formote-oema-2jpgProffsigt, trevligt RM för OEMA i Stockholm

 

Att gå på OEMA:s regionmöten är alltid lika roligt och givande, vare sig du är dignitär och deltar i mötena eller bara turist-Swea (bästa arrangemangen) och åker på allt annat. I vilken egenskap du än deltar kommer du att träffa gamla och göra nya vänner på middagar, mingel och andra sociala begivenheter.

Den 29 sept – 2 okt var det dags i Stockholm, f ö första gången Stockholm arrangerade ett RM. Nästan allt annat har man gjort, men aldrig förr regionmöte.

Det började på torsdagskvällen med mingel och välkomstbubbel på Hotell Foresta på Lidingö, som var mötets basläger. Där samlades förutom avdelningsordförandena från Aten, Basel, Budapest, Genève, Istanbul, Moskva, München, Stockholm, Västerås, Wien, Zürich och nybildade Mellanöstern (tillsammans representerande ca1200 medlemmar), regionordförande Birgitta Koniali från Aten och en massa Stockholms-Sweor med den erfarna arrangörskommittén f d AO Cecilia Westman, f d RO och AO Ingrid Westin, Gunnel Gustafsson, Eva Lund och AO Britta Hesse i spetsen.

patric-nilsson-uds-presstalesmanjpgTidigt på fredagsmorgonen for AO:na ut med Viking Line till Åland, för det sedvanliga förmötet. Det är ett tillfälle för regionstyrelsen att prata ihop sig, diskutera idéer, lösa problem och lära känna varandra, eftersom man annars bara möts via telefon och digitalt.

De tillresta gästerna gick stadspromenad på söder med lunch på Gondolen och på kvällen samlades alla till en trevlig middag på restaurang Mårten Trotzig i Gamla stan. Där hade vi också glädjen att hälsa f d SWEA Internationals ordförande Margret Sikkens Ahlquist välkommen.

millesgarden_josef-frankPå lördagsförmiddag hölls det formella regionmötet på Foresta med några deltagande åhörare. Intressant var som vanligt den sista punkten, när respektive AO berättar om verksamheten i sitt chapter.

Innan luncheon berättade Patrik Nilsson från UD:s konsulära avdelning om vilka rättigheter man har (eller tror sig ha) att som svensk få hjälp utomlands. Det var både roligt och givande med en föreläsare som helt behärskade sitt område.

På eftermiddagen visades på Millesgården den hyllade utställningen över Josef Franks tyger och akvareller av en kunnig guide.

festmiddag-oema-stockholmjpgSista kvällen bjöd förstås på galamiddag, även den på Foresta. God mat, trevligt sällskap och frikostigt lotteri avslutade den formella delen av regionmötet.

På söndagen ordnades en trevlig utflykt till Wenngarns slott.

Lalli Costoulas Svedling