Network Menu

ROs Rader

Hej och välkommen till OEMA-sidan!

Birgitta Koniali_maj

Jag heter Birgitta Hägnefelt-Koniali och är sedan 2014 regionordförande, RO för ÖEMA. Jag bor i Aten och har varit medlem i SWEA Athens sedan starten år 2000 och har under denna tid deltagit i styrelsearbetet först som sekreterare och senare som avdelningsordförande. Jag känner varmt för SWEA, ett forum där vi får möjlighet att prata vårt språk, hålla kontakt och sprida vår kultur, och framförallt tryggheten i att få tillhöra detta fantastiska världsvida nätverk vi är. Det är med glädje jag tar på mig uppdraget som RO och jag ska göra mitt bästa för att vara en stabil länk mellan alla avdelningarna i OEMA och SWEAs internationella styrelse.

Avdelningarna i OEMA har stor spridning på kartan och vi möter många olika kulturer med olika förutsättningar för vårt arbete, men alla har vi en gemensam nämnare, SWEA.

Jag hoppas att i min roll som RO kunna fortsätta arbetet på att öka kontakten och förståelsen mellan avdelningarna, att ge nya idéer, hjälpa och inspirera. Vi vill ta vara på all den kvinnoerfarenhet som finns inom SWEA och samtidigt följa med de nya strömmarna. Dagens teknik är guld värd, den ger så många möjligheter att lätt komma nära varandra och utbyta åsikter trots stora avstånd. Ca en gång i månaden håller vi telefonmöten inom regionen där vi både kan se och höra varandra. Du kan hitta mycket information på våra webbplatser. Vi kommer att hålla webinars till hjälp för att förbättra och förenkla styrelsearbetet.

Om mig själv vill jag bara säga att jag har bott länge i Grekland, med en grekisk man, alltid förvärvsarbetande, jag sysslar med molekylär genetik, har två utflugna döttrar som klarar sig bra trots den svåra situationen här i landet. För mig är SWEA de där rötterna som får mig att stå stadigt när det blåser.

Kontakta mig gärna om du har frågor.

Varma SWEA hälsningar
Birgitta Högnefelt-Koniali