Network Menu

OEMAs regionmöten

Regionmötet är förlagt till hösten, vanligtvis oktober månad.

Det är då regionstyrelsen, som består av alla avdelningsordförande i regionen, sammanträder och har sitt formella årsmöte. Dessutom erbjuds ofta aktiviteter för andra intresserade Sweor, som t.ex. utflykter och guidade besök.

Vartannat år arrangeras OEMAs regionmöte lokalt i regi av en av avdelningarna i den egna regionen och vartannat år sker det i samband med SWEA Internationals Världsmöte.

Regionmötet 2016 i Stockholm

formote-oema-2jpgProffsigt, trevligt RM för OEMA i Stockholm

 

Att gå på OEMA:s regionmöten är alltid lika roligt och givande, vare sig du är dignitär och deltar i mötena eller bara turist-Swea (bästa arrangemangen) och åker på allt annat. I vilken egenskap du än deltar kommer du att träffa gamla och göra nya vänner på middagar, mingel och andra sociala begivenheter.

Den 29 sept – 2 okt var det dags i Stockholm, f ö första gången Stockholm arrangerade ett RM. Nästan allt annat har man gjort, men aldrig förr regionmöte.

Det började på torsdagskvällen med mingel och välkomstbubbel på Hotell Foresta på Lidingö, som var mötets basläger. Där samlades förutom avdelningsordförandena från Aten, Basel, Budapest, Genève, Istanbul, Moskva, München, Stockholm, Västerås, Wien, Zürich och nybildade Mellanöstern (tillsammans representerande ca1200 medlemmar), regionordförande Birgitta Koniali från Aten och en massa Stockholms-Sweor med den erfarna arrangörskommittén f d AO Cecilia Westman, f d RO och AO Ingrid Westin, Gunnel Gustafsson, Eva Lund och AO Britta Hesse i spetsen.

patric-nilsson-uds-presstalesmanjpgTidigt på fredagsmorgonen for AO:na ut med Viking Line till Åland, för det sedvanliga förmötet. Det är ett tillfälle för regionstyrelsen att prata ihop sig, diskutera idéer, lösa problem och lära känna varandra, eftersom man annars bara möts via telefon och digitalt.

De tillresta gästerna gick stadspromenad på söder med lunch på Gondolen och på kvällen samlades alla till en trevlig middag på restaurang Mårten Trotzig i Gamla stan. Där hade vi också glädjen att hälsa f d SWEA Internationals ordförande Margret Sikkens Ahlquist välkommen.

millesgarden_josef-frankPå lördagsförmiddag hölls det formella regionmötet på Foresta med några deltagande åhörare. Intressant var som vanligt den sista punkten, när respektive AO berättar om verksamheten i sitt chapter.

Innan luncheon berättade Patrik Nilsson från UD:s konsulära avdelning om vilka rättigheter man har (eller tror sig ha) att som svensk få hjälp utomlands. Det var både roligt och givande med en föreläsare som helt behärskade sitt område.

På eftermiddagen visades på Millesgården den hyllade utställningen över Josef Franks tyger och akvareller av en kunnig guide.

festmiddag-oema-stockholmjpgSista kvällen bjöd förstås på galamiddag, även den på Foresta. God mat, trevligt sällskap och frikostigt lotteri avslutade den formella delen av regionmötet.

På söndagen ordnades en trevlig utflykt till Wenngarns slott.

Lalli Costoulas Svedling

 

Regionmöte 2015 i Arizona

OEMAs styrelse under VM2015

OEMAs styrelse under VM2015

Regionmötet 2015 hölls i Arizona under Världsmöte 2015.

Från artikeln om mötet: Inför dagen i Arizona med vår regions alla tolv avdelningar och regionordförande Birgitta Koniali hade vi diskuterat vad vi ville ta upp på förmötet samt varför, såsom;

  • Varför vi väljer att vara Sweor, det som är viktigaste för en person att ta det avgörande steget att gå med i SWEA
  • Medlemsrekrytering och ”medlemsvård”
  • Det bästa med styrelsearbetet
  • Donationer; vad är attraktivt att ge till och inom ramarna för våra stadgar?

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>

Regionmöte 2014 i Grekland

Under OEMAs regionmöte 2014

Under OEMAs regionmöte 2014

OEMAs regionmöte hölls den 24 – 28 september i Grekland, först i Aten och sedan på ön Aegina.

Från artikeln om mötet: Fredagsmorgon åkte vi till ön Aegina som ligger ca en timmes båtfärd från Aten och blev inkvarterade på Villa Vithania, en gammal patriciervilla, byggd på 20-talet och helt nyrenoverad som Lalli Costoulas Svedling så generöst satt till vårt förfogande. Vi hade möten då vi pratade SWEA, om svenska språket, om traditioner, om nätverkande, om nätverk, om SWEA Världen, om SWEAs hemsida, om tvåspråkighet, om hur vi hjälper våra barn och naturligtvis blandades allt med erfarenheter om livet utomlands och livet i allmänhet. Vi lärde känna varandra.

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>

Regionmöte 2013 i Bologna

Styrelsen för region OEMA under VM 2013

Styrelsen för region OEMA under VM 2013

Regionmötet 2013 hölls i Bologna, Italien under Världsmöte 2013.

Från VM2013 webbplatsen: Eftersom alla regionerna höll sina årsmöten i samband med SWEA Internationals världsmöte i Bologna, innebar detta naturligtvis att nya vänskapsband knöts inte bara inom regionerna utan även med SWEA-medlemmar från jordens alla hörn.

Läs mer om mötet i ett nytt fönster >>>